HDCZ Cultuurrit 2019

HDCZ Cultuurrit 2019.

Ook dit jaar weer een Cultuurrit om barbaarse motorrijders als ons enigezins op te voeden en, in dit geval, kennis te laten maken met de Nederlandse racehistorie. Dit keer trekken we er op uit naar Assen en bezoeken het Drents Museum waar een expositie plaats vindt over de roemruchte cariere van Egbert Streuer.
Egbert Streuer is een Nederlands voormalig zijspancoureur en onbetwist de succesvolste Nederlandse motorcoureur aller tijden. Voor het seizoen 1983 werd hem door de KNMV de Hans de Beaufort-beker toegekend. Bijgestaan door bakkenist Bernard Schnieders werd hij wereldkampioen in 1984, 1985 en 1986.
De toercommissie heeft weer een mooie rit uitgezet die ons door het mooie Drente voert. De route voert over een stuk van de Egbert Streuer route en over een gedeelte van het oude TT circuit. Aangekomen bij het Drents Museum heb je de mogelijkheid om de expositie te bezoeken. Entreekosten bedragen 15 euro p/p. Ben je in het bezit van een Museum Jaarkaart? Neem hem mee, en je krijgt korting!
Wij zorgen vanaf 10 uur voor koffie bij het clubhuis, waarna we om 10.30 uur vertrekken. Wij hopen weer op een grote opkomst!