Historie van de club

In 1976 organiseert de Harley-Davidson Club Utrecht een groot motortreffen, waar ook Zwolse motorrijders van de partij zijn. Als een paar van hen over het terrein lopen zien ze een Harley-Davidson staan met daarop een sticker van Zwolle waardoor ze met elkaar aan de praat raken. Dit zijn onder andere Leo en Kjellaug Goris, Arie en Sonja Holleman, Bob en Janny Korpershoek en Max en Ans Middelbosch. Sommigen van hen zijn al vrienden, de anderen zullen dat snel worden. Ze komen tot de conclusie dat het toch wel raar is om als Zwollenaren helemaal naar Utrecht te moeten afreizen om elkaar pas daar te kunnen treffen op een plaats waar gelijkgestemden zich verzamelen. Het wordt dus tijd voor een eigen ontmoetingsplaats, een eigen Harley-Davidson Club. Bob Korpershoek, die op dat moment nog op een Engelse motorfiets rijdt, besluit nog datzelfde weekend om een Harley-Davidson te kopen. Aangezien Max Middelbosch een pand bezit met daarin een kleine kelder, waarmee hij toch niet zo veel doet, biedt Max de kelder aan als locatie voor een clubhuis. Inmiddels zijn er nog wat enthousiastelingen bijgekomen en dat komt goed uit, want er zal nog heel wat zand uit het kleine keldertje gegraven moeten worden wil de kelder dienst kunnen doen als clubhuis. In emmertjes wordt het zand naar boven gebracht. Na maanden van graven, metselen en timmeren is het clubhuis eindelijk klaar. We praten dan over het najaar van 1976.

Vanaf dat moment bestaat de Harley-Davidson Club Zwolle en kiest men voor de naam Harley-Davidson Club Big V Twins Zwolle; een verwijzing naar de twee grote cilinders die in V-vorm staan. Max Middelbosch wordt de eerste voorzitter van de club. Als Max echter in 1993 het pand verkoopt is het onvermijdelijk dat het clubhuis de Diezerpoortenplas zal moeten verlaten. Al die jaren heeft de club de kelder voor niets mogen gebruiken.

Na daarna op diverse locaties te hebben gezeten, krijgt de Harley-Davidson Club begin 2001 een mooie locatie toegewezen om daarop een eigen clubhuis te bouwen.

Door de jaren heen is de H-DCZ blijven groeien. De teller van het ledenaantal staat inmiddels op 130 leden. De club heeft een aantal vaste activiteiten ontwikkeld zoals de openings- en sluitingsrit van het motorseizoen, het HDCZ Clubweekend en de 2-wekelijkse clubavonden. Ook wordt er door de leden in wisselende samenstelling deelgenomen aan vele (inter)nationale treffens en bijeenkomsten, zoals de Superrally, ergens in Europa of dichter bij huis het treffen van H-DC Twente.